Tuesday, June 30, 2009

ViDeO ZoNkErS!!!

Okay lah...kat sini aku nak berkongsi beberapa video yang menarik dan lawak agaknya untuk tatapan korang...hayati lahhh...

video

video

video

video

FaMiLy DaY BaHaGiAn SeMaKaN & PeMbAyArAn...






Assalam...

Apa habaq?Korang pergi ke mana hujung minggu lepas?Sory lah guys sebab dah lama tak up-date blog aku nie...aku rasa blog aku nie pun dah tak ramai lawat kan...

Aku join Family Day S&P di Eagle Ranch Resort di Port Dickson...best giler tempat nyer...banyak gak aktiviti yang boleh dilaksanakan di sana...pelbagai jenis game seperti memanah, go-cart, kenu dan lain-lain...pemandangan kat sana pun boleh tahan sebab ada macam2 jenis bentuk bangunan penginapan...

Aku menginap di bangunan jenis Baywagon...gambar2 yang aku ambil kat sana nanti aku attachkan sekali dalam catitan hari nie...sabarrr...

Tema di situ ala2 pekan koboi...ada cowboy show tapi tak jadik plak masa malam kemuncak hari tue...sepatutnya ada show koboi yang melibatkan aku dan azizul seperti dalam drama / filem...tapi pengurusan di sana mengalami masalah teknikal ngan sound effect so terpaksa dibatalkan...tapi kami dapat gantian mug (cenderahati) daripada pihak pengurusan...ok lah tur...nasib baik kami tak saman...hehehe....

Macam2 ragam staf boleh dilihat seaktu permainan diadakan...sebenarnya semangat dalam Family Day bukanlah terletak pada hadiah yang grand tetapi atas keseronokan mengenali family staf lain dalam waktu yang sama...harap2 tahun depan akan diadakan program sebegini lagi...tahniah kepada AJK badan kebajikan, sukan dan soial S&P...

So.jumpa lagi di lain entry...chow chin chowww...

Tuesday, June 9, 2009

ALHAMDULILLAH...KU PANJATKAN KESYUKURAN SETINGGI2NYA KEPADA ALLAH...AMIN...


Assalam...

Hari nie aku tak tak tahu nak ucapkan bagaimana sebab dokumen pembayaran iaitu salinan asal resit2 tol dan minyak bagi Karnival Sukan Badan2 Berkanun telah dijumpai setelah sekian lamanya aku mencari...ditakdirkan aku tergeraklah hati nak selak beg laptop di aras 2 dalam peti besi di dalam bilik aku nie...tiba2 mata ini ternampak sebuah beg berwarna hijau di mana aku perolehi beg tersebut semasa menghadiri kursus pegawai integriti DBKL....

Then aku pun mengambil beg tersebut dan tak sabar2 nak melihat apa yang terkandung di dalam isi perut beg tersebut...tiba2...mata aku terlihat 2 buah envelope bersaiz A4 dan isinya ialah dokumen tuntutan yang aku cari selama ini...wahhhh...macam novel plak...maklumlah terjumpa "harta karun"...dengan hati yang melonjak gembira, aku pun terus menghubungi Farah (siapakah gadis ini?Rahsiaaa...tunggu jawapannya di lain N3...hehehe)...then aku call faizul (staf aku yang terlibat sama dalam karnival berkenaan...dia pun susah hati pasal aku contact dia dan sms dia tanya pasal hal nie...aku cakap yang aku ada bagi kat dia untuk disemak...dia mati2 cakap takdak...

Ok lah...today is my mother birthday...malam nie maybe nak celebrate secara kecil2an...tak tau lagi kat mana...maybe kat PPR Seri Semarak (kat ngan umah Big Mama...)...hehehe...umah makcik aku lah...kat blok F...

So, jumpa lagi di lain N3...chow chin chowww!!!Daaaaaaaaaa.............



Monday, June 8, 2009

PeRcUtIaN SeLePaS ISO DBKL...

Asalam...

Actually hari nie aku letih sikit coz rakan sekerja aku iaitu Mr.Azizul dan lain2 penolong akauntan iaitu En.Khairul, Kak Lis dan Ita takdak...diorang bercuti sebab nak exam PTK minggu nie...Rabu or Khamis baru ada...dah lah pagi2 kena jawab panggilan bos pasal advance payment...then kena sediakan paperwork pasal hal tue...lepas tu aku kena semak lagi e-banker...tak habis dengan tue, aku sambung plak ngan kira2 wang baki di tangan daripada Karnival Sukan Badan2 Berkanun bulan lepas...pening kepala di buatnya...
GAMBARAN MACAM MANA BERSERABUTNYA (PENING) KEPALA AKU...

Tapi, aku kena gak hadapi semua ini dengan redha...dah ketetapan tuhan...harap2 lepas nie tuhan permudahkan perjalanan kerja aku...amin...korang mesti dah pahamkan kenapa aku letak tajuk N3 aku berbunyi begitu hari nie...

Ok lah...aku nak balik nie...mak aku dah sampai umah...macam2 dia nak order makan nanti...jumpa lagi esok di lain N3...see yaaa....

Wednesday, June 3, 2009

IsO DbKl!!!

So, apa citer hari nie?aku tak rasa nak conteng panjang2 kat blog hari nie...sebabnya kepala berserabut dengan soalan2 dan kije2 yang diarahkan oleh auditor ISO DBKL hari nie...hampir separuh hari kami diaudit dan ditanya macam2 disuruh buat itu ini...nak pecah kepala otak nie...tapi kami jawap soalan2 yang ditanya secara profesional...tak dak menggelabah sangat...just auditor dalaman...kalu dari SIRIM mahunya tergagap2...hehehe...

Cuma hampehnya bila ditanya pasal minit mesyuarat lah....minit bebas keputusan Pengurusan Tertinggi yang berkaitan dengan EFT...yang letihnya aku dan lain2 pegawai nak menjawab...filing pun kena tegur tadi...so, lepas ni aku kena bantu azizul susun filing dengan lebih teratur dan tersusun...)betul ker ayat aku nie???tengah ting-tong nie...)

Oklah...nak balik dah nie...maybe esok aku sambung N3 nie...bye...daaaaaaa

Tuesday, June 2, 2009

Assalam to all my viewers...

Today i don't have a good story to tell to all of you...anyway yesterday i abcense for one day bcoz i have a family matter to be solve at Pejabat Tanah Alor Gajah, Melaka. I went there with my grandmother and uncles (2 person). Under Section 129 Kanun Tanah Negara, the Melaka Government want to take my grandmother land into legal custody because there is a lot of complaint about her land such as full with a trees with thick foliage and spreading branches / shady, full with a dangerous insect and animals like tiger and pig and etc...

So, we went there around 8.30 a.m. By the way, on that day i take a leave. This is a family matter. As a son and the land lot named my mother, it is my responsibility to take action immediately. Then we arrive there around 11.00 a.m. My elder uncle went to the District Officer to discuss about the matter. Alhamdulillah, the officer give us an extension of time (EOT) to settle the land cleaning matter. After that, we drop by to my grandmother sister in law house...

Lotih bebenor jari nie nak menaip bahaso omputeh sambil belek2 kamus...lidah pun tergeliat nak bercakap sambil menaip...harap2 korang paham bahasa yang aku taip nie...gitu lah citernyer kisah yang berlaku semalam...alhamdulillah kerana masalah minta tangguh untuk bersihkan tanah nenek aku yang penuh dengan pokok2 anau dan binatang buas seperti babi hutan dan lain2 serangga merbahaya dah selesai...sekarang tengah memikirkan bagaimana nak cari duit untuk tampung kos tolak tanah, bajak dan pagarkan kawasan tanah yang telah dibersihkan dengan kawat duri...semuanya menelan belanja RM6,500.00

Harap2 lepas nie adalah tuhan bagi rezeki lebih sikit untuk settle kan masalah nie...aku kesian kat nenek aku yang bertungkus-lumus bayar duit cukai tanah dan tak mau jualkan tanah tue...dia harap sangat anak cucunya dirikan rumah di situ...aku pun ada gak terpikir maybe lepas nie kalu ada rezeki, aku ank bina rumah di situ...kalu tak duduk di situ, at least boleh dijadikan sebagai rumah rehat @ persinggahan keluarga...

Ok lah...kalu ada masa nanti aku attachkan sekali gambar2 untuk menunjukkan betapa semaknya tanah nenek aku tue... chow chin chowww!!!